17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Subvencije Toplani i Vodovodu i Mulen Ruž na sednici SO Bor

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Prvim rebalansom opštinskog budžeta, koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Bor na narednoj sednici 19. juna, predviđeno je 70 miliona dinara za subvencije javno komunalnom preduzećima u Boru, 60 miliona za Toplanu i 10 miliona dinara za Vodovod.

Kako se čulo na sednici Opštinskog veće, povećanja cene usluga grejanja i snabdevanja vodom neće biti dok ova dva preduzeća ne počnu da posluju pozitivno, a subvencije su neophodne, kako bi mogli da isplate deo dugovanja prvenstveno za električnu energiju. Prošle grejne sezone je bilo pomaka u uštedama, ali to ni izbliza nije dovoljno jer je ukupni dug borske toplane oko milijardu i 800 miliona dinara, , kaže Aleksandar Milikić,  predsednik Opštine Bor.

Prema njegovim rečima očekuje se da uskoro bude rešeno pitanje i zgrade Mulen Ruž u ulici 7. juli, koja godinama propada. Sa vlasnikom, Građevinskom direkcijom Srbije, napravljen je dogovor da lokalna samouprava otkupi ovaj objekat za 85 evra po kvadratnom metru, sa rokom otplate na deset godina, a potpisivanja ugovora će se proceniti na koji način će ovaj objekat dalje biti iskorišćen.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice