19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Aktivnije učešće građana u raspodeli sredstava od poreza na imovinu

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Opština Bor je jedna od 45 lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu "Program reforme poreza na imovinu". Cilj je da se ažuriraju baze podataka o nekretninama i time poveća efikasnost i obuhvat naplate poreza na imovinu sa jedne strane, a da se istovremeno unapredi komunikacija sa građanima i poveća njihovo učešće u sistemu raspodele sredstava koja uplaćuju za porez, kako bi se iskoristila na najbolji način.

Od danas do kraja novembra deset popisivača, koji su prethodnom periodu prošli obuku, imaće zadatak da obiđu sve delove opštine Bor, a dužnost građana je da im daju na uvid potrebnu dokumentaciju u vezi imovine i poresku prijavu.

Do sredine jula biće završen i Akcioni plan uključivanja građana u odlučivanje o visini poreza na imovinu i načinu trošenja ovih sredstava, čija bi primena trebala da počne do kraja godine, kažu u Opštini Bor.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika