19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Zadovoljavajuće analize hrane i vode u Boru

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Kontrola namirnica biljnog porekla, hleba, peciva i mlinskih proizvoda na teritoriji borske opštine, pokazala je na osnovu dosadašnjih analiza, zadovoljavajuće stanje i u kontrolisanim objektima nije bilo problema sa hranom, kaže dr Dijana Miljković, specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru.

Takođe, kontrola vode u gradskom vodovodu u Boru pokazala je njenu potpunu ispravnost, kao i kontrola vode za kupanje na otvorenim bazenima ustanove Sportski centar i na plažama na Borskom jezeru. Problema može da bude samo u selima u kojima se koristi voda iz bunara, koju je neophodno dezinfikovati.

Ona podseća da namirnice koje se u letnjem periodu koriste, treba adekvatno čuvati, u rashladnim uređajima i da posle prvog odmrzavanja, namirnice ne treba ponovo zamrzavati, dok je voće i povrće kupljeno na zelenoj pijaci neophodno dobro oprati pre konzumiranja.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika