24. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Potpisani kolektivni ugovori u RTB-u Bor

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Predstavnici svih reprezentativnih sindikata Rudarsko topioničarskog basena Bor i poslovodstva kombinata bakra završili su pregovore i potpisali kolektivni ugovor koji će važiti za sve zaposlene u RTB-u Bor.

Ugovor je potpisan sa sindikatima  Rudnika bakra Bor, Topionice i rafinacije, Rudnika bakra Majdanpek i Matičnog preduzeća, odnosno starog sastava RTB-a, jer formalno još nije završeno spajanje zavisnih preduzeća u jedinstveno preduzeće. Kolektivni ugovor je identičan za sve i važiće i u jedinstvenom preduzeću u naredne tri godine, što su rokovi u skladu sa zakonom, tako da nikakav izuzetak nije moguć.

Predstavnici sindikata i menadžmenta kažu da su uslovi u njemu znatno povoljniji za radnike u odnosu na prethodne kolektivne ugovore sa materijalne strane i da između ostalog garantuju zaposlenima da prilikom prelaska u jedinstveno preduzeće ili dolaskom strateškog partnera niko neće ostati bez posla.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik