19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Junska proizvodnja u RBM-u

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Posle rekordne, majske proizvodnje bakra u koncentratu , u Rudniku bakra Majdanpek nastavili su dobre proizvodne rezultate i u junu.

“Uprkos lošim vremenskim prilikama, uslovljenim obilnim padavinama, tokom prošlog meseca ostvarena proizvodnja na površinskom kopu, rezultirala je ponovo prebačajem plana bakra u koncentratu, kojeg je dato 2870 tona, zahvaljujući, između ostalog i dobrom sadržaju rude.”, navodi Siniša Filipović, upravnik površinskog kopa RBM.

“Prošlog meseca smo imali izvesnih problema i sa utovarnom mehanizacijom i kvarovima na bušilicama, ali sve to nije u većoj meri uticalo na junske  proizvodne rezultatate. Jedan od uslova za nastavak ovakvog trenda  u proizvodnji jeste i raspoloživost teških vozila, kojih je  potrebno između 17 i 18 po smeni, kako bi planirani rezultati i bili ostvareni”, dodaje Filipović.

Što se Flotacije RBM-a tiče, i ovaj pogon je pokazao da je spreman da isprati proizvodnju ostvarenu na površinskom kopu i preradi sve količine isporučene rude.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika