19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Završen konkurs za javne radove

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Na konkurs za organizovanje  javnih radova u Boru 21 poslodavac, izvođač radova, podneo je 31 prijavu u kojima  traže 279 lica, od toga 113 žena i 67 osoba sa invaliditetom.  Za ovu meru zapošljavanja lokalna samouprava je izdvojila deset , a država još osam miliona dinara.

Broj od 279 lica je dvostruko veći od raspoložive kvote,odnosno od finansijskih sredstava koje mi imamo po lokalnom akcionom planu zapošljavanja. Mi ,dakle,možemo finansirati 140 lica u trajanju od četiri meseca“, rekla je Sonja Stanković, direktor filijale nacionalne službe za zapošljavanje u Boru. Na konkurs su mogli da učestvuju privatni preduzetnici , institucije, udruženja građana, javna preduzeća.

Narednih dana sledi sagledavanje javnih radova, donošenje odluke u skladu sa mogućnostima za finansiranje, a potom slekcija ljudi koji će biti uključeni u javni rad i potpisivanje  ugovora. Očekuje se da će javni radovi početi krajem jula.  Na osnovu ugovora o privremeno povremenim poslovima  zaposleni na javnim radovima imaju pravo na novčanu pomoć od 18.000 dinara. Radovi se mogu se sprovoditi u oblasti socijalne zaštite, humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, zaštite životne sredine.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika