19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Sva javna preduzeća  i ostali subjekti na području borske opštine spremni su za odbranu od mogućih hidrometeoroloških nepogoda. Na  kritičnim mestima oko reke Timok  dežuraju poverenici civilne zaštite,a na raspolaganju je sva raspoloživa mehanizacija javno komunalnih preduzeća, rečeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Napravili smo presek stanja u preduzećima i i utvrdili kojom mehanizacijom raspolažu  u slučaju padavina i koja je  spremna da reaguju u što kraćem roku. Svi smo pripremljeni, pa i naši sugrađani“, rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor .

Na Timoku imamo obučene  poverenike koji  nas danonoćno obaveštavaj o vodostaju“, dodao je Danijel Aleksić, član Veća Opštine Bor.

Svake godine u ovo vreme preduzimaju se i preventivne mere zaštite od šumskih požara. Ove godine zaštita je podignuta na viši nivo. U saradnji sa lokalnom samoupravom u svim selima održane su tribine.

Tribinama su prethodili sastanci sa predsednicima Saveta mesnih zajednica na kojima smo  dogovorili preventive, korake kako bi podigli svest kod meštana  da požari na otvorenom predstavljaju veliki rizik, dodao je Aleksić.

I dok su borska javna preduzeća uglavnom spremna  za vanredne situacije, najviše kritika upućeno je na rad Elektrodistribucije zbog sporog reagovanja. Mreža je stara i pri svakom većem  nevremenu bez struje ostaju delovi grada, ali i sela po nekoliko dana .

Moja kritika je bila da EDB mora ozbiljnije i odgovornije da  reaguje. Na žalost  imaju maju malo kadrovskog i tehničkog kapaciteta, ali to nije opravdanja. Moraju da se organizuju i svaki građanin mora da bude zadovoljan“, dodao je na kraju predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Odgovorni u borskoj Elektrodistribuciji kažu da je njihovo angažovanje maksimalno. Mreža je u lošem stanju i oni uglavnom saniraju kritična mesta. U svakom slučaju neophodna su veća ulaganja, koja se odobravaju na nivou preduzeća.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika