19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Počelo rušenje drvenih baraka

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Rušenje drvenih baraka i pomoćnih objekata u ulici „Jovana Dučića“ u Boru počelo je danas. Rešenje je donela građevinska inspekcija,  jer su ovi objekti sagrađeni bez dozvole.

Ove radničke barake , podignute sedamdesetih godina, napuštene su , ruinirane i bespravno sagrađene. Ne mogu da se ozakone i zato ih rušimo“, rekao je Dragan Nikolić, građevinski inspektor.

Drvene barake podignute su pre skoro pola veka  za smeštaj radnika, i poslednjih godina njihovi ostaci su pravo ruglo grada. Ipak, već dugi niz godina objekte, koji nisu imali ni struju ni vodu, nelegalno su naseljavali beskućnici, a poslednji stanari su se iselili pre mesec dana. Iz građevinske ispekcije upozoravaju da će i u narednom periodu rušiti sve bespravno sagrađene objekte.

U toku su pojačane aktivnosti građevinskog inspektora koji obilazi mesta gde je moguća divlja gradnja i tamo gde nema mogućnosti za ozakonjenje, nalaže rušenje. Primer u Brezoniku, jedan meštanin je sam srušio ogradu, po rešenju građevinskog inspektora“, dodao je Dragan Nikolić.

 Prema rečima izvođača radova rušenje objekata i raščišćavanje terena u ulici Jovana Dučića u Boru trajaće desetak dana.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika