19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Počeo upis na borski Tehnički fakultet

Objavljeno u Obrazovanje
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Na Tehničkom fakultetu u Boru danas i sutra traje upis studenata u prvu godinu akademskih studija. Prijavljeno je 109 brucoša, a najviše zainteresovanih je za studijski program rudarsko inženjerstvo koji je popunjen već u prvom upisnom roku.

„Imamo četiri studijska programa. Na inženjerskom menadžmentu upisujemo najviše 120, a u prvom upisnom roku prijavilo se 50 kandidata,na rudarstvu upisujemo 44, 33 na budžetu i tu kvotu smo popunili, na tehnološkom inženjerstvu primamo 60, a prijavilo se 19 i na metalurškom inženjerstvu ima mesta za 20 studenata, a prijavilo se sedam“, istakao je Dragan Mansijević, prodekan za nastavu.

 Pošto Fakultet ove školske godine prima 240 studenata u planu je i drugi upisni rok.Konkurs će biti objavljen naredne nedelje, a prijavljivanje kandidata je trećeg i četvrtog septembra.

„Očekujemo da popunimo preostali broj mesta na budžetu. U petak će biti mogućnosti da se upišu i kandidati koji nisu uspeli na drugim fakultetima, a položili su prijemne ispite iz ovih predmeta“, dodao je Manasijević.

     Na Tehničkom fakultetu u Boru  u toku je i konkurs za upis studenata na master i doktorske  akademske studije, a prijavljivanje je od 17 septembra do četvrtog oktobra.

Više iz ove kategorije Tokom leta renoviranje škola »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika