24. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Opštinsko veće Majdanpek o završnom računu budžeta za 2017. godinu

Objavljeno u Politika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Nakon što su usvojili predlog rešenja o postavljenju Lidije Binđesko, diplomiranog pravnika za načelnika Opštinske uprave, članovi Opštinskog veća Majdanpek dali su na današnjem zasedanju i saglasnost na izmene i dopune Statuta opštine, kao i na odluku da se prevoz putnika u javnom linijskom i gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji opštine Majdanpek poveri „Bortravelu“.

S obzirom na to da je neposredno pred početak sednice stigao i izveštaj eksterne revizije, kao dopunska tačka našao se i nacrt odluke o završnom računu budžeta za 2017. godinu, po kojem su ostvareni prihodi i preneta sredstva milijardu 31 hiljadu dinara, a rashodi 935,4 miliona dinara, tako da će suficit biti preraspodeljen rebalansom budžeta.

Prema rečima Miroslava Todorovića, šefa Odeljenja za budžet i finansije, trenutni iznos dugovanja po osnovu kredita, Opštinu Majdanpek svrstao je u red najmanje zaduženih opština.

Pored Izveštaja o poslovanju Javnog preduzeća za stambene usluge, članovi Veća usvojili su i nacrt Statuta Predškolske ustanove „Marija Munćan“, kao i izmene predškolskog programa.

Kako se čulo na sednici Opštinskog veća, u delu u kojem su razmatrani zahtevi za podsticaje u poljoprivredi, najviše zahteva, čak 52 podneta su za investicije u fizičku imovinu, za šta će biti izdvojeno dva miliona 750 hiljada dinara, od ukupno osam miliona, koliko je planirano za ove namene, s obzirom na to da je konkurs otvoren do 31. oktobra.

Više iz ove kategorije Sednica SO Majdanpek »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik