19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

U toku renoviranje ribnjaka u Zlotu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

BOR, ZLOT- Renoviranje ribnjka u Zlotu, selu u opštini Bor, je počelo posle skoro dve decenije. Nakon što je od Opštine Bor uzeo u zakup, Dragiša Milošević , privatni preduzetnik iz Petrovca na Mlavi raščistio je teren, osposobio četiri od 12 bazena i eksperimentalno  ubacio prvu količinu mlađi koja će biti spremna za tržište u decembru.

„Sledeća faza  je sređivanje krova i fasade na zgradi i sanacija preostaloh ribnjaka. Do sada smo uložili u popravku cevovoda, ogradu, sanaciju bazena 30 hiljada evra. Planiramo takođe i da uslužno pržimo ribu“,rekao je Dragiša Milošević.

Sanacija svih bazena, kapaciteta pet vagona pastrmke, biće završena do februara naredne godine. Očekuje se da će ovde biti uposleno više od 20 radnika iz Zlota. Osim zapošljavanja, nove investicije za  opštinu Bor imaju i drugi značaj, rekao je prilikom obilaska ribnjaka u Zlotu predsednik Optine Bor Aleksandar Milikić.

„U narednom periodu trebalo bi da omogućimo privredi da se razvija  kao i da privatni sektor dobije ulogu koju zaslužuje. Osim ribnjaka, dali smo u zakup i motel kod Zlotske pećine. To će svima nama pomoći u razvoju turizma, a zaposliće i meštane Zlota", rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

U borskoj opštini ovo je tek drugi ribnjak i upravo  hrana je jedna od karika u razvoju seoskog turizma. Zato  kroz mere podsticaja, osim u pčelarstvo, Opština Bor planira da  ulaže i u u ovu privrednu granu za koju ima idealnih uslova.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika