19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

U Majdapeku počeo 6. Internacionalni festival folklora „Orfeo“

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Svečanim defileom kroz grad, u Majdanpeku je sinoć otvoren 6. Internacionalni festival folklora „Orfeo“, koji traje do subote, 14. jula. Ovogodišnja manifestacija okupila je folklorne ansamble iz pet zemalja, Meksika, Rumunije, Hrvatske, Bugarske i Srbije. Pred brojnom publikom, na bini, u centru grada, oni su igrom, pesmom i muzikom predstavili svo bogatstvo folklora zemalja iz kojih su došli.

Zahvaljujući ovom festivalu, pored folklornih trupa iz podunavskih zemalja, što je i bila prvobitna ideja organizatora, Kulturno umetničkog društva Majdanpek, „Orfeo“ je postao festival kojem se rado odazivaju i prekookeanske zemlje, pre svega, iz Latinske Amerike.

U proteklih pet godina majdanpečka publika je tako bila u prilici da upozna autentični ples i običaje daleke Kolumbije, Portorika, Argentine, Meksika, čiji ansambl se i ove godine obreo u gradu pod Staricom i svojom srdačnošću osvojio simpatije Majdanpečana.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika