16. Aug 2018. Poslednja promena 3:18 PM, Aug 15, 2018

Naredne sedmice tender za RTB Bor

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema najavama iz ministarstva rudarstva i energetike, tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko topioničarski basen Bor trebalo bi da bude raspisan u toku naredne sedmice.

Prema rečima resornog ministra Aleksandra Antića, ozbiljno interesovanje pokazalo je 11 kompanija, koje su potpisale ugovor o poverljivosti.

Za partnerstvo sa borskim kombinatom bakra najviše su se interesovale kineske kompanije, zatim ruske, kanadske, jedna turska kompanija, kao i kazahstansko-evropski konzorcijum.

„Cilj je da se taj posao uradi na najkvalitetniji način“, rekao je Antić i dodao da nije kapitalno pitanje kog datuma će tender biti objavljen, već da se to uradi u najboljem interesu Srbije. Antić je naveo da očekuje bar nekoliko ozbiljnih ponuda, jer su takve i kompanije koje su pokazale intresovanje i analizirale poslovanje RTB-a Bor. „Basen je strateška kompanija za Srbiju i ima veliki uticaj na našu ekonomiju, zbog čega je strateško partnerstvo razvojni projekat koji treba da obezbedi stabilno funkcionisanje i veću proizvodnju“, dodao je Antić.

Pogledajte

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Branislav Ivanić, direktor Veterinarske stanice BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice