16. Aug 2018. Poslednja promena 3:18 PM, Aug 15, 2018

Nakon dobijanja statusa grada Opštinsko veće usvojilo statutarne promene

Objavljeno u Politika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Članovi Opštinskog veća opštine Bor usvojili su na današnjoj sednici predlog o promeni statuta opštine Bor radi usaglašavanja sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije kojim je Bor dobio status grada. Usvojen je takođe i predlog Odluke o utvrđivanju organa grada Bora.

„Nema značajnijih promena.Na osnovu usvojenog predloga Odluke o utvrđivanju organa grada Bora  odbornici SO Bor preimenovaće se u odbornike Skupštine grada Bora, predsednik Opštine Bor u gradonačelnika grada Bora, Opštinsko veće postaje gradsko, Opštinska uprava postaje Gradska uprava Bor. Dobijanjem statusa grada biće uvećan  transfer iz Republike, drugačija organizacija unutar gradske uprave, većih mogućnosti korišćenja državne pomoći i svega ostalog u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji i Zakonom o budžetskom sistemu“,rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

 Usvajanjem predloga odluke o platama i drugim primanjima  povećavaju se zarade  zaposlenima u gradskoj upravi, kao i svim izabranim i postavljenim licima.

„Plate će biti kao u svim drugim gradovima i prema Zakonu o zaradama  uvećavaju se . Zaposlenima sa visokom stručnom spremom, sledi i najveće uvećanje, zatim onima sa višom, a najmanje sa srednjom i NK stručnom spremom“, dodao je Milikić.

Nije opravdana ni bojazan građana da će biti uvedene parking zone i komunalna policija.

„Ono što je veoma bitno, ako želimo da uvedemo parking servis moramo najpre da uvedemo parking zone. Imamo komunalnu inspekciju i ona nam je dovoljna ,tako da Opština Bor neće ni jednog trenutka koristiti poziciju da bi formirala nove službe koje će biti represivne,istakao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Milikić je, takođe, naglasio  da  dobijanjem statusa grada neće biti ni novog zapošljavanja, već će, ukoliko bude doneta odluka o maksimalnom broju zaposlenih grad Bor  dobiti kvotu o smanjenju.

Na sednici Opštinskog veća usvojeni su i predlozi odluka o konverziji potraživanja Opštine Bor u kapital opštine u privrednom društvu Simpo Vranje. Usvojeni su i pravilnici o pružanju usluga  lični pratilac deteta i personalni asistent.

Pogledajte

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Branislav Ivanić, direktor Veterinarske stanice BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice