16. Aug 2018. Poslednja promena 3:18 PM, Aug 15, 2018

Borska bolnica dobila najsavremeniji ultrazvučni aparat

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Opšta bolnica u Boru dobila je još jedan ultrazvučni aparat. Njegova  vrednost  je 8,5 miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo zdravlja. Mogućnosti ovog najsavremenijeg ultrazvučnog aparata su velike i od izuzetnog je značaja za lekare i pacijente ove zdravstvene ustanove.

„Mogu da ga koriste radiolozi, kardiolozi, dečji hirurzi, urolozi i ginekolozi. Menjajući sonde, mogu da se rade pregledi iz svih tih oblasti“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Sličan ultrazvučni aparat postoji i u Domu zdravlja u Boru, ali transport na snimanje  predstavlja veliki problem osoblju, a  posebno teškim bolesnicima u bolnici.

Zamislite situaciju kada teškog srčanog bolesnika sa internog odeljenja kolima prevozimo u Dom zdravlja. Ovim aparatom smo taj problem rešili,a on je značajan i što na njemu mogu da se snimaju krvni sudovi. Mi smo već deset godina bez doplera krvnih sudova ekstremiteta, jer je aparat za te namene u Domu zdravlja u kvaru i nemoguće ga je popraviti“, kazao je dr Joksimović.

Radi poboljšanja uslova i kvaliteta rada, borska bolnica je, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, u prethodnom periodu opremljena i drugim savremenim aparatima.

U poslednje vreme dobili smo ultrazvučni aparat koji je na neurologiji, motorni sistem za ortopediju, komoru za rastvaranje citostatika, a opravka skenera i kupovina, najvažnijeg  dela, rendgenske cevi koštala je 18 miliona dinara“, istakao je direktor Opšte bolnice.

Ministarstvo zdravlja je u prethodnom periodu značajnu svotu novca izdvojilo za modernizaciju i opremanje borske bolnice, ali ni to, u svakom slučaju, još uvek nije dovoljno, jer je oprema stara i dugo se u nju nije ulagalo. „Potrebe su velike, ali moramo da budemo skromni i da odredimo prioritete“, zaključio je dr Joksimović.

Više iz ove kategorije Novi zakon - nova nada »

Pogledajte

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Branislav Ivanić, direktor Veterinarske stanice BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice