16. Aug 2018. Poslednja promena 3:18 PM, Aug 15, 2018

Šestoavgustovske izložbe u Majdanpeku

MAJDANPEK-  I ove godine, povodom Dana rudara, Udruženje za Majdanpek priredilo je izložbu fotografija „Iz života starog Majdanpeka“, koje svedoče o proteklim vremenima, godinama rasta i razvoja grada i rudnika. Uporedo sa ovom postavkom, u foajeu Galerije Centra za kulturu Majdanpek, otvorena je , takođe, tradicionalna, šestoavgustovska izložba fotografija „Kop i druga strana“, autora Milana Klčeska, koji je okom objektiva zabeležio linije koje spajaju i razdvajaju kop i grad, rudnik i netaknutu prirodu.

Zavičajni arhiv Udruženja za Majdanpek raspolaže bogatom zbirkom  starih fotografija, od kojih neke datiraju iz 19. veka. Jedna od njih  je i fotografija prve lokomotive u Srbiji i na Balkanu, izrađene u bravarskoj radionici majdanpečkog rudnika, 1882. godine, koja se, između ostalih, može videti na izložbi.

Uporedo sa ovom postavkom, u foajeu Galerije Centra za kulturu Majdanpek, otvorena je , takođe tradicionalna, šestoavgustovska izložba  fotografija “Kop i druga strana”, autora Milana Klčeska, koji je okom objektiva zabeležio linije koje spajaju i razdvajaju kop i grad, rudnik i netaknutu prirodu.

Izložbe Iz života starog Majdanpeka, 8. avgust 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Branislav Ivanić, direktor Veterinarske stanice BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice