19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Počinje izrada projekta novog gradskog kolektora

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Projekat koji bi trebalo da na potpuno drugačiji način uredi brigu o otpadnim vodama u Boru, biće završen do sredine naredne godine. Izbor projektanta je završen, a cilj je potpuno razdvajanje atmosferske i fekalne kanalizacije i izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Projekat je veoma zahtevan, a cilj je da se omogući kvalitetno odvođenje atmosferskih voda čije mešanje sa fekalnom kanalizacijom sada predstavlja problem kada su velike padavine i istovremeno prečisti voda i time zaštiti priroda i meštani sela Slatina, pored koga prolazi sva otpadna voda iz gradskog kolektora.

Grad Bor će ovim projektom, kada bude završen, za finansijska sredstva konkurisati kod evropskih fondova ili republičke kancelarije za javna  ulaganja, jer su preliminarne procene da će radovi koštati deset do petnaest miliona evra, što Grad Bor svakako sam ne može da finansira.

Više iz ove kategorije Svečani ispraćaj u penziju »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik