19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Savetovalište za borbu protiv narkomanije

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Nekoliko tragičnih dogadjaja, koja su  se u poslednje vreme desili medju tinejdžerima, kao posledica upotreba droga, iznova su otvorili temu borbe protiv narkomanije. Zato je predloženo da se i u okviru školskog programa, kroz redovnu nastavu, više govori o ovoj pošasti 21. veka. U Majdanpeku, od aprila 2016. godine, pri  Domu zdravlja “Doktor Veroljub Cakić” radi Savetovalište za borbu protiv narkomanije i prema rečima zdravstvenih radnika koji čine stručni tim, već daje rezultate.

"U lečenju bolesti zavisnosti jedan od ključnih momenata je motivacija. upravo to je i bio jedan od osnovnih ciljeva otvaranja Savetovališta za borbu protiv narkomanije, pri majdanpečkom Domu zdravlja", ističe doktorka Zora Trujić Mirković, član stručnog tima Savetovališta.

"Pored individualnih i grupnih razgovora  sa zavisnicima, radi se i na edukaciji potencijalnih korisnika opojnih droga, a u svemu tome pomažu nam i stručnjaci sa Odeljenja  za bolesti zavisnosti, specijane bolnice Gornja Toponica”, dodaje doktorka Trujić Mirković.

Više iz ove kategorije Broj uboda insekata povećan »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik