19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Razvoj stočarstava najznačajniji za poljoprivrednu proizvodnju u Majdanpeku

Objavljeno u Poljoprivreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, posetio je danas opštinu Majdanpek, gde je obišao poljoprivredno gazdinstvo pored Rudne Glave koje je jedno od retkih koje se bavi uzgojem mangulica u ovom kraju.

Iako je Majdanpek prvenstveno orjentisan ka rudarstvu, poljoprivredni potencijal je veliki, istakao je Nedimović i dodao da bi zbog toga stočarstvo moglo da bude primarna poljoprivredna grana u ovom kraju jer Homoljske planine pružaju odlične mogućnosti za uzgoj stoke.

Država će i dalje nastaviti da subvencioniše poljoprivredne proizvođače, koji od ove godine, ukoliko se registruju kao malo gazdinstvo mogu svoje proizvode da prodaju direktno marketima.

Nedimović je prilikom posete razgovarao i sa članovima majdanpečkog lovačkog udruženja, posetio sajam poljoprivrede u Klokočevcu i odgajivačku organizaciju "Agrar Poreč" u ovom selu.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik