19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Počinje realizacija zajedničkog projekta lokalnih samouprava Borskog okruga

BOR - Za realizaciju zajedničkog projekta, namenjenog rekonstrukciji pojedinih objekata predškolskih ustanova u Majdanpeku, Kladovu, Negotinu i Boru opredeljeno je blizu 40 miliona dinara, od kojih će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 31,7 miliona dinara, dok će preostalih osam miliona dinara finansirati jedinice lokalne samouprave. Uz učešće od 20 odsto iz lokalnih budžeta, Opštinama Majdanpek i Kladovo za realizaciju projekta opredeljeno je i po pet miliona dinara iz republičkog budžeta.

Opština Majdanpek će sredstva uložiti u rekonstrukciju objekata Predškolske ustanove Marija Munćan i opremanje njenih objekata u Donjem Milanovcu i Majdanpeku nameštajem, kupovinu igračaka, opremanje dnevnih centara za animaciju, edukaciju i savetovališta“, kaže Mirjana Cekić Mladenović, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek.

Mi ćemo izvršiti rekonstrukciju terase na postojećem vrtiću, gde ćemo dobiti dve nove prostorije. Na taj način sva deca na čekanju, njih 95 biće primljena u vrtić. Ostale aktivnosti biće usmerene na edukaciju žena i opremanje savetovališta“, istakla je Gordana Gramić, rukovodilac Odeljenja za privredu i društvene delatnosti opštine Kladovo.

Najviše sredstava opredeljeno je Negotinu koji će uz republičkih 15 miliona dinara u realizaciju projekta uložiti 3 miliona dinara. Nešto manje oko 12 miliona, namenjeno je za realizaciju projekta u Boru, koji će uz 9 miliona dinara dobijenih od republike, iz gradskog budžeta morati da uloži oko tri miliona dinara.

Mi ćemo kompletno zameniti stolariju na jednoj zgradi vrtića „Pčelica“, a deo sredstava biće utrošen za obnovu savetovališta za mlade koje se nalazi u medicinskom centru“, rekla je Aleksandra Mandić, iz Kancelarije za lokalni ekonomski i ruralni razvoj opštine Negotin. 

Mi ćemo sredstva uložiti da uradićemo stolariju na vrtiću Dečija Radost, organizovaćemo predavanja, edukovati žene o preduzetništvu, opremiti savetovalište u Predškolskoj ustanovi, koje će služiti za rad razvojne grupe, koju planiramo da oformimo na jesen a sa kojom će Borska Predškolska ustanova za decu Bambi brojati ukupno 1150 dečaka i devojčica“, istakao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća grada Bora.

Rok za realizaciju je decembar ove godine, rečeno je na prvom sastanku koordinacionog tima za realizaciju zajedničkog projekta lokalnih samouprava Borskog okruga.

 

 

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik