19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Brojne aktivnosti u sklopu Nedelje mladih

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Na tribini, u sklopu Nedelje mladih u Boru, kojoj su prisustvovali i predstavnici grada i učesnici međunarodnog Kampa „Moriek „ je rečeno da je lokalna samouprava Bor pravi primer kako i na koji način  se pomaže mladima. Na tribini su se, međutim, čula i drugačija iskustva.

Čuli smo iskustva iz šest gradova Evrope,neka su slična našima, a neka potupno drugačija“, rekao je Nikola Pešić, kordinator Kancelarije za mlade .

Zahvaljujući, pre svega,  lokalnoj samoupravi, Bor je dobio Dom omladine, ali mladi su se  sami organizovali i uspeli da opreme deo prostora u kojem se okupljaju.

„Ono što je bitno predviđene su, između ostalog, prostorije za biblioteku, za sportske aktivnosti, svirku i dve učionice“ istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik  Bora.

Tokom nedelje mladih, koja traje do 16 avgusta, organizovane su i druge aktivnosti.

„Prvi put ove godine imamo dva omladinska kampa, organizujemo sportske aktivnosti,edukativne radionice.Prisutnos velikog broja mladih pokazuje da je dobro ono šta radimo“, rekao Srećko Zdravković,  član Gradskog veća

Grad Bor i dalje nastavlja da pomaže mladima u opremanju samog Doma omladine. Vodi se računa i o tome da se, pre svega, mladi uključe u rešavanje svojih problema i ozbiljnije organizuju kad su u pitanju njihove aktivnosti.

 

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik