26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Izmeštanje koša podelilo stanare

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Nadležna inspekcija u Boru je, nakon još jednog neuspelog rušenja koša za basket u naselju Sunce , donela ponovo rešenje o njegovom uklanjanju 23.avgusta. Ovakva odluka je usledila na osnovu peticije nekih stanara, pre svega, zbog ugroženosti bezbednosti dece koja igraju košarku na parkingu uz samu, jednu od prometnijih  ulica u gradu.

Zbog neprilagođene brzine u ovom delu su povređena tri deteta“, kaže Slobodan Stojčevski, zamenik načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove.

Osim što je ugrožena bezbedenost dece, učestale su i žalbe vlasnika vozila zbog oštećenja vozila.

Loptom košarkaši lome retrovizore, šoferšajbne, stakla i imamo stalne pritužbe na to ,dodao je Stojčevski.

Peticiju  o uklanjanju koša su inspekciji uputili roditelji koji brinu o deci, ali na žalost postoje i oni koji su protiv ovakve odluke.

Tražimo da nam se ispuni obećanje i nađe drugo mesto za sportske aktivnosti , pa da se onda sruši koš, izričiti su neki od stanara.

Bilo je i stanara koji su, nezadovoljni zbog sporog rešavanja ostalih komunalnih problema u ovom naselju, bez ikakvog razloga nasrnuli na ekipu TV Bor.Ipak, kada su se strasti smirile naš sugrađanin je rekao da deci mora da se odredi mesto za igru pre nego što sklone koš.

 U Odeljenju za planiranje i razvoj grada Bora su obećali da će problem konačno biti rešen.

Kao alternativu za koš gradska uprava će sanirati igralište pored zoološkog vrta tako da će omaldina ovog dela Bora imati gde da se bavi sportskim aktivnostima, rekao je Slobodan Golubović, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj.

Rešenje ovog problema je očigledno na pomolu. Postoji dobra volja lokalne samouprave  da mladi dobiju igralište, ali na odgovarajućem mestu. Sport je važan za decu, ali ne i kada ugrožava njihovu bezbednost.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik