26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Čije su prostorije ŠRIF-a

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Jedno od odborničkih pitanja koje je postavljano na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Bora, odnosilo se na to ko je vlasnik prostorija u kojima radi Radio televizija Bor, da li se, s obzirom na to da je "ŠRIF" od sredine 2016. godine privatna medijska kuća plaća zakup prostorija i da li je opravdano devet miliona dinara sredstva koja su dobijena 2015. od opštine Bora.

Prema rečima Vladana Novovića, direktora Radio televizije Bor, procene kapitala koje su rađene 1998 i 1999. godine i neposredno pre privatizacije tadašnjeg Javnog preduzeća "ŠRIF" pokazale su da je ova medijska kuća vlasnik prostorija. Dobijeno je i zvanično mišljenje Republičke službe za katastar nepokretnosti da "ŠRIF" ima pravo da uknjiži prostorije u kojima se nalazi kao svoje vlasništvo.

"Da ne bi neko razmišljao o tome da mi kao privatna kuća otimamo imovinu koja je građena iz samodoprinosa naših očeva i da ćemo je kasnije prodati, ponudili smo lokalnoj samoupravi mogućnost da se prostorije uknjiže na Grad Bor, a da "ŠRIF" dobije trajno pravo korišćenja bez naknade." - naglasio je Vladan Novović i dodao da se porez na imovinu redovno plaća i da on na godišnjem nivou iznosi približno 450 hiljada dinara i dodao da su sredstva iz 2015 opravdana i da je za to dobijeno i pozitivno mišljenje nadležnog ministarstva i strukovnih udruženja, a eventualne zloupotrebe je kontrolisala i nadležna služba i nisu nađene nikakve zamerke.

Više iz ove kategorije Urbana komasacija i turizam »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik