26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Najviše novca za medije iz Majdanpeka, Kladova i Salaša

Objavljeno u Mediji
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

BOR- Na osnovu rešenja o izboru projekata i raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Bora za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja odobrena su 15 od 32 pristigla medijska projekta.  Za sufinasiranje u oblasti javnog informisanja grad Bor je izdvojio blizu pet miliona dinara, a najviše novca, 600 hiljada dinara za projekat Radio Televizije Majdanpek d.o.o. "Ekologija i ruralni razvoj na teritoriji GU Bor", po 450 hiljada dobili su d.o.o. "Istok Company" iz Salaša za projekat "Bor na dlanu" i d.o.o. za Radio i televiziju RTV Kladovo za "Moje selo moje ogledalo", a 400 hiljada dinara Agencija za informativno izdavačku delatnost i marketing Solaris medija Bor za projekat "Timočka divizija - divizija smrti i vaskrsenja (1914 - 1918) i pomenik heroja u opštini Bor".

Milion 400 hiljada dinara podeliće četiri medijske kuće: TV Trans u Negotinu za projekat "Bor u kadru", Nedeljnik Timočke Krajine d.o.o. MM Boned, Kompjuter centar Bor - Medija centar Bor i Ist medija Bor po 350 hiljada dinara. 300 hiljada dinara od ukupnih sredstava izdvojeno je za Veb portal tim "Bor 030", a samo 50 hiljada manje po projektu dobile su tri ponude: ZA medija d.o.o. Zaječar za projekat "Borski talenti - mladi i uspešni", Mirjana Đurić PR Agencija za TV produkciju "Sout side" Niš, projekat "Sela Bora" i Jelena Ilić Agencija za konsalting i menadžemt "Miners" Bor za projekat "Vodič kroz dijabetes". Najmanje, po 200 hiljada dinara za projekat opredeljeno je Adria media group iz Beograda za dva medija: Espreso i Kurir - najuticajnije dnevne novine Balkana, kao i Medijskom centru Kometa - Klik FM 030 Bor.

Na ovogodišnji konkurs o sufinasiranju projekata u oblasti javnog informisanja u Boru, osim 13 borskih medijskih kuća prijavilo se čak 19 iz drugih gradova Timočkog regiona, ali i cele Srbije. Komisija je u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i Pravilniku o sufinansiranju odabrala sedam iz Bora i osam iz drugih srpskih gradova. Manje od polovine medijskih kuća je iz grada čije projekte finansira lokalna samouprava, pa se nameće pitanje da li društvene prilike u našem gradu bolje poznaju novinari iz Beograda, Niša i ostalih udaljenijih gradova. Da li projektima koji su odobreni mogu da doprinesu ostvarivanju javnog interesa i na taj način opravdaju novac građana Bora. Sasvim je sigurno da pravovremene i kvalitetne informacije na najbolji način mogu da pruže samo one medijske kuće koje za to imaju tehničkih i kadrovskih uslova, žive sa gradom i dobro poznaju njegove probleme, ali i mentalitet i dušu ljudi.

Najviše novca za medije iz Majdanpeka, Kladova i Salaša, 31.avgust 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik