19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Dobar sadržaj rude za dobar avgustovski učinak RBM-a

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Iako je ostvarena avgustovska proizvodnja ukupnih iskopina na Površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek ispod plana, dobar sadržaj rude doprineo je  stoprocentnom učinku kada je reč o bakru u koncentratu.

“Prošlog meseca dali smo više od dve hiljade tona bakra u koncentratu, a proizvodni rezultati bili bi još bolji”, objašnjava Goran Repedžić, glavni poslovođa na kopu, “da nije bilo problema sa teškom mehanizacijom, pre svega, sa  rudnim bagerima OK i PC 3, na kojima su tokom avgusta zamenjene kašike. Takođe, od 16 vozila , u proseku je u proizvodnji bilo 11 teških kamiona, a bilo je problema i na odlagaču “Faze 1”, gde je bila neophodna zamena trake”.

Prvih dana septembra, proizvodnja je dobro startovala, ali su obilne padavine noćas uslovile nove probleme na Površinskom kopu, gde se na najnižim etažama stvorilo dosta vode, tako da su odmah uključene sve pumpe za odvodnjavanje, što je već tokom prepodneva doprinelo delimičnoj stabilizaciji proizvodnje.

Dobar sadržaj rude za dobar avgustovski učinak RBM-a, 5.septembar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik