19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

U borskom Domu zdravlja dovoljno MMR vakcine

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-U Domu zdravlja u Boru ima dovoljno MMR vakcine protiv malih boginja, zauški i rubeola. Vakcine  se dopremaju kvartalno.

Vakcine nam distribuira Zavod za javno zdravlje Zaječar i imamo dovoljno za primo vakcinaciju“, rekla je načelnik Dečije službe dr Letica Petrijanović.

 U prvoj polovini godine u borskom Domu zdravlja vakcinisano je 376 i revakcinisano 155 mališana, što je više nego u istom period prošle godine.

Broj vakcinisane dece je povećan za petanestak odsto i to je veliki napredak u odnosu na prethodne godine. Pozvala bi roditelje da vakcinišu decu kako bismo dostigli procenat od oko 95 odsto kao nekada“, dodala je dr Letica Petrijanović.

MMR vakcina se daje u dve doze, od 13 do 15 meseca života  i pred polazak deteta u školu. U našoj zemlji je zakonom propisano 10 vakcina. One su besplatne i dobijaju se po kalendaru vakcinacije domova zdravlja.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik