19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Uvođenjem elektonskog recepta manje gužve

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Izdavanjem lekova putem elektronskog recepta, od početka jula, gužve u čekaonicama Doma zdravlja u Boru su manje, jer terapija hroničnim bolesnicima može da bude propisana i do šest meseci. Uz određene manje probleme, tokom uhodavanja, novim načinom rada zadovoljni su lekari i pacijenti.

Svi smo zadovoljni, postoji malo problema sa starijom populacijom  dok im objasnimo sve novine. Nije bilo većih problema i zadovoljni smo rezultatima koji se vide u čekaonicama“, rekla je dr Slađana Jovanović, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Boru.

Pacijenti najčešće ne paze na rok za podizanje lekova, pa dođu kad istekne. U tom slučaju oni moraju da se vrate i ponovo donesu recept“, rekla je Danijela Moskalović iz apoteke „Žalfija“.

Iako mogu da propišu lekove i do pola godine većina lekara tu opciju ne koristi.

Kao lekar ne praktikujem propisivanje terapije do pola godine. Dug je to period i može da se promeni zdravstveno stanje pacijenta“, dodala je dr Slađana Jovanović.

Po isteku obnovljive terapije, pacijenti se moraju javiti lekaru i ponoviti postupak preuzimanja lekova. Propisivanje terapije u Domu zdravlja u Boru trebalo bi da se zakaže 15 dana ranije.

Uvođenjem elektonskog recepta manje gužve, 8.septembar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik