19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Kompanija Rakita za bezbednost dece u saobraćaju

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Povodom početka nove školske godine, na inicijativu kompanije Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike nižih razreda osnovnih škola u selima Brestovac i Metovnica. Inicijativa za edukaciju javila se i zbog prisustva povećanog broja putničkih i teretnih vozila, kao i radnih mašina u atarima ovih sela, koje rade na izgradnji istražnog niskopa.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pravilima ponašanja u saobraćaju, a kompanija Rakita je svakom učeniku donirala bezbednosni set reflektujućih dodataka koji podrazumeva fluoroscentnu torbu u kojoj su prsluk, dve narukvice/trake, privezak i tri nalepnice. 

Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, zahvalio se kompaniji Rakita i izrazio nadu da će predavanja postati tradicija, jer obnavljanje znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju nikada nije na odmet.

„Imajući u vidu da je bezbednost dece na prvom mestu, svakako da je škola u potpunosti podržala jednu ovakvu inicijativu koja je potekla iz kompanije Rakita. Bezbednost učenika u saobraćaju je primarna za škole u ovim selima jer su objekti locirani tik uz prometne saobraćajnice. Utoliko je ovo predavanje korisnije i verujemo da će učenici shvatiti da su i oni, kao pešaci, ravnopravni učesnici u saobraćaju i da samim tim imaju i oni određene obaveze i odgovornosti”, izjavio je Aleksandar Vlahović. 

Predavanju je danas prisustvovalo 65 učenika nižih razreda iz Brestovca i Metovnice, dok će 67 učenika viših razreda ova dva sela, kao i 40 učenika nižih razreda iz Slatine moći da čuju savete stručnjaka narednih dana.

Više iz ove kategorije Projekti Grada Bora »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik