19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Projekti Grada Bora

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

BOR - Iz lokalnog budžeta Grada Bora ove godine značajna sredstva izdvojena su za uređenje grad, pre svega rasveta i infrastrukture. Osim ovih direktnih ulaganja, za razliku od prethodnih godina, izdvajaju se i sredstva za izradu projekata i tehničke dokumentacije za kapitalne investicije, kojima se konkuriše u nadležnim republičkim ministarstvima, jer je za njih u lokalnom budžetu teško obezbediti sredstva. Pojedini projekti, pre svega oni za najmlađe, počeli su da se realizuju, a naredne godine očekuju se još značajnija ulaganja iz republičkih i stranih fondova.

Prema rečima člana Gradskog veća Srećka Zdravkovića, za najmlađe Borane u toku je uređenje novog dečijeg vrtića u Novom gradskom centru, za koji je lokalna samouprava izdvojila devet miliona dinara, a isto toliko dobijeno je od nadležnog ministarstva. U njemu će biti mesta za 120 mališana, a u planu je i renoviranje, odnosno zamena kompletne stolarije u obdaništu Dečija radost.

Ove godine biće renoviran i deo dečijeg odmarališta Savača. U toku je i i izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta u kojima se nalaze škole "Branko Radičević", "Sveti Sava" i "Vidovdan". U planu je da u ove radove, uz pomoć nadležnog ministarstva, naredne godine bude uloženo više od 150 miliona dinara.

Za rešavanje stambenog problema izbeglica u Novom gradskom centru gradi se 15 novih stanova, a za još 17 izbegličkih porodica, preko projekata, obezbeđena su sredstva za kupovinu stanova.

Osim ovih projekata čija je realizacija i izrada u toku, uskoro se očekuje i završetak izrade projektno tehničke dokumentacije za gradski kolektor atmosferske kanalizacije, fabriku za prečišćavanje voda i za kompletnu rekonstrukciju opšte bolnice u Boru, kapitalne investicije koje bi trebalo da obezbede veću bezbednost od bujičnih poplava i bolje uslove za lečenje pacijenata.

Projekti Grada Bora, 11.septembar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik