19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Mokranjčevi dani od 15. septembra u Negotinu

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NEGOTIN - Od 15. do 21. septembra u Negotinu će biti održani 53. Mokranjčevi dani. Jedna od najstarijih festivala posvećen horskoj muzici biće svečano otvoren u 17 sati zajedničkim nastupom učesnika natpevavanja, hora Kolegium Musikum Katolikum i horova iz Negotina i polaganjem venaca na spomenik Stevana Stojanovića Mokranjca, a iste večeri biće organizovano i natpevavanje horova na kome će učestvovati pet horova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Albanije i Bugarske.

Publika će u narednih devet dana imati priliku da pogleda još 34 programa u kojima će učestvovati više od hiljadu izvođača, a osim nastupa horova biće organizovana niz izložbi i promocija knjiga.

Organizator festivala i ove godine je Dom kulture "Stevan Mokranjac" Negotina, a Generalni pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i opština Negotin.

Mokranjčevi dani od 15. septembra u Negotinu, 13.septembar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik