26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

U Opštoj bolnici Bor nastavljeni besplatni preventivni pregledi

BOR - Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavljena je i u oktobru u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Među građanima koji su i ovog puta iskoristili mogućnost da besplatno provere svoje zdravlje i urade jedan od četiri pregleda organizovanih u Opštoj bolnici, bili su i mnogobrojni Borani.

„Ovo je dobar način da se prekontrolišemo, jer smo svi inače pomalo neodgovorni prema zdravlju“, rekla je jedna Boranka.

Iako je bilo i onih koji su zbog sumnjivih mladeža posetili kožnog lekara, najveće interesovanje vladalo je za ultrazvučni i laboratorijski pregled.

Danas su pregledi namenjeni građanima sa masnoćama u krvi,  holesterolom i trigliceridima, a radili smo i ultrazvučni pregled trbuha za koji već mesecima vlada veliko interesovanje pa je Ministarstvo odlučilo da se ovaj pregled ponovi.  Građani su danas mogli da obave i pregled kod kožnog lekara, a pacijentkinje starije od 50 godina kod kojih su uočene sumnjive promene na ultrazvuku i mamografski pregled. Odziv je kao i tokom prethodnih meseci“, kaže dr Goran Joksimović direktor Opšte bolnice Bor.

Besplatni preventivni pregledi od velike su važnosti za rano otkrivanje bolesti.

To upravo i jeste prvobitna ideja da se sprovede široka akcija gde će ljudi bez zakazivanja i bez osiguranja moći da blagovremeno obave preventivni pregled, kako bi smo mi kao lekari imali vreme i mogućnost da na vreme reagujemo. Znate i sami da ako se bolest na vreme otkrije, vrlo je malo bolesti koje nisu izlečive“, rekao je kaže dr Goran Joksimović direktor Opšte bolnice Bor.

Priliku da besplatno provere zdravlje u zdravstvenim ustanovama u Boru, u proteklih više od godinu dana, koliko traje akcija besplatnih preventivnih pregleda, iskoristilo je više od dve hiljade Borana.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik