21. Jan 2019. Poslednja promena 4:36 PM, Jan 20, 2019

Serijal emisija „Priče iz mog kraja“ TV Bor o kulturi i tradiciji Vlaha

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Da bi unapredila informisanje manjinskog stanovništva na području istočne Srbije, Televizija Bor pre sedam godina počela je da realizuje programske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina. Značaj ovih ovog dela programa prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije koje je ove godine podržalo realizaciju projekta „Priče iz mog kraja“.  Ovaj serijal televizijskih emisija namenjen je životu, običajima, kulturi i tradiciji Vlaha koji žive na teritoriji opštine Boljevac, realizuje se na njihovom maternjem jeziku, a titlovan je srpskim pismom.

Od 2011. godine, Televizija Bor realizuje program na jezicima nacionalnih manjina kroz informativne sadržaje, ali i emisije kolažnog tipa. Tako je 2016. i 2017. godine, realizovala emisiju „Kroz naša sela“ na teritoriji borske opštine, a 2018. godine takav projekat realizuje na teritoriji opštine Boljevac, u boljevačkim selima. Značaj takvog jednog projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja i podržalo takvu ideju kroz koju se zapravo promoviše vlaška nacionalna manjina, njihov jezik, tradicija, kultura i pismo, a pripadnici vlaške nacionalne manjine imaju mogućnost da se putem Zakona o informisanju, informišu na svom maternjem jeziku“, ističe Marija Dimitrijević, urednik programa Televizije Bor.

Emisija „Priče iz mog kraja“ o životu, kulturi, tradiciji Vlaha na području opštine Boljevac, na programu Televizije Bor emituje se subotom od 11 časova.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gosti: Blagoje Ivić, trener ŽKK BorDanijela Vučković, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice