21. Jan 2019. Poslednja promena 4:36 PM, Jan 20, 2019

Muzej u Majdanpeku dobio vrednu opremu

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Digitalni štampač, projektor sa platnom, fotografska i oprema za skladištenje muzejskih eksponata samo je deo opreme, nabavljene u okviru projekta majdanpečkog muzeja „Očuvanje, prezentacija i zaštita kulturnog dobra“. Oprema, ukupne vrednosti blizu 700 hiljada dinara nabavljena je sredstvima Ministarstva kulture i lokalne samouprave.

MAJDANPEK - Digitalni štampač velikog formata, projektor sa platnom, fotografska i oprema za skladištenje muzejskih eksponata samo je deo opreme, nabavljene u okviru projekta majdanpečkog muzeja „Očuvanje, prezentacija i zaštita kulturnog dobra“.

Realizaciju ovog projekta pomoglo je Ministarstvo kulture koje je za ove namene izdvojilo 543 hiljade dinara, kao i lokalna samouprava koja je učestvovala sa 138 hiljada. U okviru istog projekta uskoro očekujemo i police za depo, u kojem se čuvaju muzejski eksponati i građa“, kaže Snežana Jevtić, kustos u majdanpečkom muzeju.

Ono što najviše nedostaje ovoj zavičajnoj ustanovi je jedno terensko vozilo, kao i adekvatan prostor za stalnu muzejsku postavku“, dodaje Jugoslav Maksimović, direktor Muzeja u Majdanpeku.

Nova oprema koja je stigla u majdanpečki muzej, kao što sam naziv projekta kaže, pomoći će čuvanju, ali i prezentaciji kulturnog dobra ovog kraja. Zahvaljujući modernom štampaču velikog formata na njemu će moći da se štampaju plakati, katalozi za izložbe, dok će projektorska oprema služiti za organizovanje tematskih muzejskih večeri.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gosti: Blagoje Ivić, trener ŽKK BorDanijela Vučković, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice