21. Jan 2019. Poslednja promena 2:46 PM, Jan 21, 2019

Povećanje zarada u javnom sektoru

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, SRBIJA - Prema projekcijama Ministarstva finansija navedenim u uputstvu za pripremu budžeta za 2019 godinu, zaposleni u javnom sektoru sledeće godine mogu očekivati uvećanje plata od sedam do 12 odsto.

Najveće povećanje zarada mogu da očekuju lekari i medicinski radnici gde je planirano povećanje plata za 10 do 12 odsto.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosno informativne agencije i Ministarstva odbrane mogu očekivati uvećanje od devet odsto. Tolike povišice planirane su i za zaposlene u osnovnim i srednjim školama, te za zaposlene u ustanovama visokog obrazovanja i radnike socijalne zaštite.

Nešto manje uvećanje od 8,5 odsto mogu očekivati zaposleni u Poreskoj upravi i Upravi carina, dok će drugi zaposleni u javnom sektoru imati uvećanje sedam odsto. Naredne godine osnovica za obračun plata sudija isplaćivaće se 70 odsto iz izvora prihoda budžeta, a 30 odsto iz sopstvenih prihoda, kažu u Ministarstvu finansija Republike Srbije.

Povećanje zarada u javnom sektoru, 6.novembar 2018.(RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gosti: Blagoje Ivić, trener ŽKK BorDanijela Vučković, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice