23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Konačni rezultati izbora za Savete nacionalnih manjina

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Republička izborna komisija objavila je konačne rezultate izbora za 16 nacionalnih saveta nacionalnih manjina, dok će rezultati za češku i rumunsku nacionalnu manjinu biti objavljeni posle ponavljanja izbora na dva biračka mesta, 14. novembra, na biračkom mestu u Beloj Crkvi za Nacionalni savet češće nacionalne manjine, a izbori za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine na biračkom mestu u Vršcu.

Lista „Vlasi za Srbiju“ osvojila je 22 manadata na izborima za Nacionalni savet vlaške manjine, dok je jedan mandat pripao listi Udruženje „Gergina“ Negotin.

Najviše mandata na izborima za Nacionalni savet romske nacionalne manjine – 32 osvojila je lista „Sveevropski romski pokret“. Po jedan mandat osvojile su liste „Romi odlučno za Srbiju“, „Respekt za Rome – Vladan Stanojević“ i „Ujedinjena partija Roma“.

Više iz ove kategorije Praznična dežurstva u Boru »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik