23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Sutra skraćeni časovi u školama i protest prosvetara ispred Vlade Srbije

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, SRBIJA - U jeku školske godine, problemi prosvetnih radnika su i dalje aktuelni. Zbog niza nerešenih pitanja predstavnici prosvetnih sindikata nastavljaju štrajk.  

Štrajkački zahtevi ovim štrajkom upozorenja su: nastavak pregovora do uvođenja pravednih platnih grupa i razreda za ceo javni sektor, povećanje zarada u 2019. godini za dogovorenih 14,6 odsto, nastavak pregovora zbog potpisivanja novog posebnog kolektivnog ugovora koji je istekao još prošle godine i isplata svih zostalih dugovanja prema zaposlenima u prosveti nastalih iz sporazuma u sa Vladom Republike Srbije potpisanog 2015. godine“, ističe Dejan Balanović, član Izvršnog odbora Foruma unije sindikata u Boru.

Štrajku će se priključiti i zaposleni u borskim osnovnim i srednjim školama skraćenjem časova na 30 minuta.

U Gimnaziji Bora Stanković, Tehničkoj školi i osnovnim školama Sveti Sava i Dušan Radović u Boru, višim razredima osnovnih škola 3. oktobar, Branko Radičević i Vuk Karadžić i pojedinim razredima škole Đura Jakšić u Krivelju, časovi će sutra biti skraćeni na 30 minuta“, dodaje Dejan Balanović, član Izvršnog odbora Foruma unije sindikata u Boru.

Predstavnici svih prosvetnih sindikata su najavili da će radikalizovati proteste u 2019. godini ukoliko država i dalje nastavi da ćuti na njihove zahteve.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik