23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Katolički Badnji dan

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Badnji dan i Badnje veče. Građani katoličke veroispovesti, u susret sutrašenjem Božiću, širom Srbije prisustvovaće večeras misama ponoćkama čime počinje obeležavanje najradosnijeg praznika. Božić po gregorijanskom kalendaru proslavljaju i protestanske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je tim povodom poželeo da 2019. godina bude godina rađanja mira, godina mirnih odnosa, u kojoj će vladati mir u čitavom svetu, u čitavom svemiru. Hočevar je u Božićnoj poslanici naveo da poruka mira dobija značajnu ulogu upravo zbog stanja današnjeg sveta i zbog izazova koji sve snažno dotiču.

Poželeo je svima srećan i blagoslovljen Božić, uz poruku da Onaj koji jedini zaista dolazi u sve dubine našeg ličnog i društvenog bića, ispuni sve blagoslovom, srećom i mirom.

 

Svim vernicima katoličke veroispovesti koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru, čestitke povodom praznika uputili su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i predsednik Skupštine Grada Dragan Žikić sa željom da praznične dane provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

Više iz ove kategorije Ulica dečijeg osmeha »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik