23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Katolički Božić slavi se i u Boru

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar  danas svečano i u Boru proslavljaju Božić u krugu svojih porodica i prijatelja. Takođe veliki broj vernika iz Bora i okolnih mesta tradicionalno je prisustvovao  misi u katoličkoj crkvi Sveti Ljudevit  koju je služio župnik Marijan Lindić.

Govoreći o značaju ovog praznika on je istakao da Hristovo rođenje ima jedini cilj da  postane spasitelj  celog čovečanstva.

Mislim da je poruka Božića upravo da tek rođeni Hrist položen u slami govori o ljubavi koju Bog ima za svakog čovjeka. Radost je upravo u tome da Bog dolazi da se rodi u našem siromaštvu i bijedi, svkodnevici i stvarima koje ne prihvaćamo, ali Bog nas prihvaća i Bog nas voli. Želim da svim katolicima čestitam Božić, a također i svoj našoj istočnoj braći pravoslavcima koji će uskoro slaviti. Želim ih pozdraviti Mir Božji, Hristos se rodi, jer uistinu on je taj koki nas spaja i povezuje“,istakao je Marijan Lindić, župnik.

Kod rimokatolika Božićno slavlje traje nekoliko dana sve do praznika Sveta tri kralja, 6. januara.Osim rimokatoličke, proslavu Božića po novom kalendaru prihvatile su i protestantska i Aglikanska kao i neke pravoslavne crkve.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik