23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Nastavljen štrajk u „Katastru“

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Zaposleni Službe za katastar nepokretnosti u Boru nastavljaju totalnu obustavu rada. Ovakva odluka je usledila, jer pregovori Štrajkačkog odbora sa predstavnicima Republičkog geodetskog zavoda i resornih ministarstava nisu doveli do rešavanja svih zahteva od kojih je najvažniji usklađivanje zarada sa odlukama Vlade o povećanju osnovica za plate u javnom sektoru.

To znači da najavljeno povećanje od sedam odsto za zaposlene u javnom sektoru neće obuhvatiti i radnike u Republičkom geodetskom zavodu. Započeli smo razgovor sa Agencijom za mirno rešavanje spora, resornim ministarstvima i naišli smo na lepu saradnju, ali sporazum nije potpisan“, rekla je Radmila Milunkić, član štrajkačkog odbora.

  Prosečna plata zaposlenih u Službi za katastar nepokretnosti je 28.000 dinara i nije se menjala od 2015.godine. S obzirom na ovako niska primanja zaposleni ne odustaju od štrajka, ali  pregovori  Sindikata sa resornim minstarstvima  biće nastavljena.

Nastavićemo tamo gde smo stali, ali ne očekujem da ćemo problem rešiti do kraja nedelje“, dodala je Radmila Milunkić.

Za vreme obustave rada u Službi za katastar nepokretnosti neće izdavati nikakve potvrde i uverenja čak ni ugroženim kategorijama stanovništva. Osim borske u štrajku je više od 90 službi katastra nepokrenosti od oko 140, koliko ih ima u Srbiji.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik