23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Raspored Božićnog bogosluženja u hramu Svetog Đorđa u Boru

BOR - Srpska pravoslavna crkva i vernici koji poštuju Julijanski kalendar od ponoći obeležavaju Badnji dan, pripremajući se za proslavu Božića, najradosnijeg praznika u hrišćanskom svetu.

U pravoslavnom hramu Sveti Velikomučenik Georgije u Boru, prema tradiciji, sutra u 8 sati biti služena sveta liturgija, a u 9 časova i 30 minuta biće organizovan odlazak vernika po badnjak.

U 17 časova u hramu Svetog Đorđa, biće priređena i dečija božićna predstava koju pripremaju učenici koji pohađaju časove veronauke. Nalaganje badnjaka, uz večernje bogosluženje, počinje u 18 časova. Na dan Božića, 7. januara, jutarnja služba počinje u 8 časova, a nakon liturgije, deca i okupljeni vernici prisustvovaće lomljenju česnice. Božićni kolač sa zlatnikom i ove godine, četvrti put dar je kladovske kompanije "Tekijanka".

Isti raspored bogosluženja, uz večernje bogosluženje od 18 časova važi i za drugi dan Božića, 8. januar, kada crkva obeležava Sabor presvete Bogorodice, kao i za praznik Svetog arhiđakona Stefana, koji se obeležava 9. januara.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik