23. Feb 2019. Poslednja promena 3:47 PM, Feb 23, 2019

Za subvenciji borskoj Toplani predviđeno 90 miliona dinara

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Iz gradskog budžeta u 2019. godini planirano je 90 miliona dinara za subvencije Javno komunalnom preduzeću "Toplana".

Prema rečima direktora ovog preduzeća Milutina Simića, ova sredstva biće upotrebljena za poboljšanje rada toplane i isplatu starih dugovanja za ugalj.

Trideset miliona dinara biće uloženo u remont pogona i kotlova, što bi uz 90 miliona dinara koliko je uloženo prošle godine, trebalo dodatno da pomogne da se poveća efikasnost i smanje troškovi rada, uz povećanje sigurnosti. Ista suma predviđena je za rekonstrukciju magistrale B vrelovoda koja je ove grejne sezone napravila najveće probleme, zamenu cevi i njihovo postavljanje na manju dubinu, kako bi im se lakše pristupilo, ali i razdvajanje vodova za Novi gradski centar i Metalurg.

Ostalih 30 miliona dinara predviđeno je za isplatu potraživanja za ugalj koji je nabavljen 2011. i 2016. godine, naglašava Simić.

 

Više iz ove kategorije Odlazak po Badnjak »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik