26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Nastavlja se izgradnja seoskih vodovoda

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

BOR-U  velikom broju seoskih mesnih zajednica na teritoriji Grada Bora počela je izgradnja vodovoda koja će biti intenzivirana u ovoj godini.  Najviše su poslovi odmakli u Šar banovcu i Šarbanovcu“ Timok“  i u Zlotu.

U Šar banovcu i Šarbanovcu“ Timok“ preostalo je da se vodovod  završi na dve lokacije, a u Zlotu, na jednoj. Gornjanu, Bučju i Tandi takođe je u planu da se završe postojeći, ali i delovi novog vodovoda. Takođe i Metovnica, veliko selo koje nema vodovod , jer se prostire na ogromnoj  teritoriji. To su sve vodovodi koi se rade po sistemu inženjeringa, znači projektovanje i izgradnja“, rekao je Nebojša Janošević, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Grada Bora.

Kod izgradnje seoskih vodovoda veliki problem predstavlja obezbeđenje građevinske  dozvole.

„Nije problem u javnim nabavkama, već obezbediti uslove, građevinsku dozvolu. Da bi se to završilo mi moramo da imamo spisak svih parcela. U Gornjanu imamo više od 500 korisnika , gde  bi trebalo da prođe vodovod i od njih nam je potrebna saglasnost“, dodao je Janošević.

Blagovremeno pribavljanje građevinskih dozvola je osnovni preuslov za izradu idejnog projekta i ostalih dozvola bez kojih radovi ne mogu da počnu.

Više iz ove kategorije Međunarodni dan zagrljaja »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik