26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

"Udah bez kraja" Olivera Injca

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Boranin, Oliver Injac, inače advokat u Nišu, do sada je bio poznat  publici po knjizi o duhovnom besedništvu kroz vekove "U carstvu blage reči" i knjizi "Velike advokatske odbrane", najobimnijem delu sudskih govora na srpskom jeziku. Iskorak u poeziju zbirkom pesama "Udah bez kraja" pozitivno je iznenadio  čitaoce, a pre svega prijatelje, koji prate i poštuju rad ovog  advokata i poete .

"Knjiga je nastala prilično slučajno, mada već dvadesetak godina pišem neke pesme, ali, što bi se reklo za svoju dušu. Nisam planirao da to ugleda svetlost dana, ali sticaj okolnosti je bio takav, izdavač je smatrao da ovo vredi objaviti i to je meni bio najveći kompliment. Nije lako uklopiti neki svoj posao, posebno advokatski, sa ovim, jer mnogi kažu da advokati nemaju dušu, ali mislim da je ova knjiga pokazala da je možda jedna od mojih najvećih inspiracija moj rodni grad Bor kome sam ostao veran, makar u pesmama", kaže Oliver Injac.

Na promociji su o autoru i zbirci pesama govorili Vesna Tešović direktor Narodne biblioteke Bor i Miloje Dončić urednik izdanja. Pesme su tematski raznolike, ali je inspiracija za zbirku autoru bila ljubav prema rodnom kraju i želja da Borane daruje lepim emocijama.  Moto kojim se Oliver Injac inače vodi kroz život pa je našao posebno mesto i u zbirci pesama je čuvena misao Marka Tvena " Pleši kao da te niko ne gleda, voli kao da nikada nisi bio povređen, pevaj kao da te niko ne sluša i živi kao da živiš u raju na Zemlji".

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik