24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Uskoro konkursi za sufinansiranje projekata

BOLJEVAC - Opštinsko veće u Boljevcu je na današnjoj sednici usvojilo novi predlog Statuta opštine Boljevac, usklađen sa zakonskim odredbama i uz saglasnost Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Usvojen je i predlog odluke o mreži javnih osnovnih škola sa elaboratom, kojim je predviđeno postojanje tri osnovne škole na području opštine - u Boljevcu, Sumrakovcu i Podgorcu.

Na sednici Veća su donete odluke i o raspisivanju konkursa za sufinansiranje udruženja građana, sportskih organizacija i medija. Ukupna sredstva za sufinansiranje projekata udruženja građana i nevladinih organizacija u 2019. godini iznose milion i po dinara, a za sufinansiranje medijskih projekata radi ostvarivanja javnog interesa za građane opštine Boljevac, predviđena je suma od dva miliona dinara. Sportske organizacije će raspolagati sumom od 14 miliona dinara.

Članovi Veča su doneli i odluku o povlašćenoj vožnji, koja predviđa besplatno korišćenje lokalnog autobuskog prevoza za sve penzionere, nezaposlena lica, korisnike novčane socijalne pomoći i poljoprivredne proizvođače i članove njihovih domaćinstava, koji nemaju drugi osnov osiguranja.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik