26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Normalizacija grejanja poslepodne

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Od jutros je u celom gradu grejanje slabijeg intenziteta, iako oba kotla rade. U čemu je problem?

„ Pala je velika količina snega, pa je naglo otoplilo i to je prouzrokovalo veliku vlagu u uglju koji se nagomilavao u bunkeru i praktično zapušio prolaz.To je tehnički problem koji ćemo rešiti tokom dana.Kao šzo ste videli kotlovi rade, ali sa smanjenim intenzitetom“, rekao je Milutin Simić direktor JKP Roplana Bor.

Rešenje problema je, svakako, podizanje nastrešnice koja bi štitila deponiju uglja od vlage.

Ovo nam se desilo i prošle godine. Rešenje jeste nastrešnica i ne bi trebalo da bude problema. Nadamo se da će rukovostvo Toplane  u saradnji sa lokalnom samoupravom i ovaj problem uspešno rešiti kako bi građani imali što kvalitetnije grejanje“, dodaje je Simić.

To je dugoročno rešenje, ali od jutros su se usijale društvene mreže,kao i telefoni u redakciji Televizije Bor. Građani  su ljuti s pravom traže da imaju kvalitetnu uslugu koju plaćaju celu godinu.

„Sve ćemo učiniti da građanima nadoknadimo za sve ove dane kada nisu imali grejanje.Naći ćemo načina da im umanjimo račune“, naglasio je Simić.

U poslednje vreme Toplana nije grejala noću. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana, smatraju da je razlog nedostatak uglja.

„Uglja ima dovoljno, na deponiji ima oko 4.000 tona i stiže svakodnevno“,istakao je Milutin Simić.

Od početka grejne sezone u Boru  utrošeno je 28.000 tona uglja, od ugovorenih  četrdesetak hiljada tona. 

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik