26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Sve više obolelih od gripa u Boru

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Broj obolelih od gripa i Boru je u porastu i trenutno ih ima više od stotinu potvrđenih, kaži u Epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bor i dodaju da je broj obolelih verovatno znatno veći, ali se njihova oboljenja zbog drugačijih simptoma vode ne vode kao grip.

Virus gripa tipa A je veoma agresivan, izaziva visoku telesnu temperaturu koja se vrlo teško spušta, bolove u mišićima i zglobovima, a u gotovo polovini slučajeva dolazi i do pojave upale pluća ili bronhitisa, zbog čega je neophodno da se pacijenti jave lekaru.

Zbog pojave gripa i sve većeg broja pacijenata koji se javljaju lekaru, od sutra su zabranjene posete bolesnicima u Opštoj bolnici u Boru. Širenju virusa pogoduje i nešto viša spoljna temperatura, a kako se očekuje, na smanjenje mogućnosti širenja zaraze pozitivno će uticati zimski raspust u osnovnim i srednjim školama jer deca neće biti u stalnom međusobnom kontaktu naredne dve nedelje.

Epidemija gripa nije proglašena, jer se u ovom slučaju to radi ukoliko 15 do 20 odsto ukupne populacije oboli od gripa, što bi u Boru značilo više od šest hiljada obolelih.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik