Više načina za usklađivanje rada i roditeljstva

BOR – Na radionici o usklađivanju rada i roditeljstva, održanoj u Domu omladine u Boru, predstavljeni su načini na koje se mogu uskladiti porodične i profesionalne obaveze bez značajnijih posledica. Najvažnije je, svakako, da se utiče na državu kako bi više obratila pažnju na ovu problematiku.

Država bi trebalo da motiviše poslodavce poreskim olakšicama i drugim ekonomskim merama, a sa druge strane roditeljima bi trebalo omogućiti fleksibilnije radno vreme, više slobodnih dana, da se formira veći broj obdaništa, produži radno vreme predškolskim ustanovama“, rekla je  predavač Ivana Maksimović iz Biznis akademije u Nišu.

Polaznici radionice su bile vaspitačice i medicinske sestre Predškolske Ustanove za decu „Bambi“, koja se proširenjem kapaciteta za smeštaj dece i usklađivanjem radnog vremena uključila u realizaciju projekta Kabineta za demografiju i populacionu politiku.

Već dve godine smo uključeni u ovaj projekat. Ove godine smo aplicirali za proširenje kapaciteta u vrtiću Dečija radost i za rekonstrukciju ovog objekta“, rekla je direktor Ustanove Ljiljana Radičević.

Na taj način Ustanova za decu „Bambi“ u Boru izlazi u susret roditeljima koji rade po smenama da smeste decu  i tokom poslepodneva, rečeno je na današnjoj radionici o usklađivanju rada i roditeljstva. U ovaj projekat borska predškolska ustanova se uključila da zaposoleni čuju predloge i budu spremni za sve novine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *