Više od šest hiljada turista posetilo Lazarevu pećinu

BOR – Prirodne lepote Bora i okoline i ove godine privukle su veliku pažnju posetilaca. Osim atrakcija u samom gradu, veliki broj turista i ovog puta posetio je Borsko jezero, Brestovačku banju, kao i Lazarevu pećinu u Zlotu.

Ove godine je bila veća posećenost nego prethodne sezone, zaključno sa sezonom prodata je 6071 ulaznica. Zadovoljni smo, s obzirom na to da smo prošle godine imali 4700 prodatih ulaznica i da se vidi pomak. Posete su bile bolje organizovane i veće ne samo u cilju promocije pećine, već čitavog grada i svega onoga što imamo da ponudimo. Osim pećine, Zlota i zdrave domaće hrane kojom možemo da se pohvalimo, ljudi zaista vole da dođu i vide i jezero, banju, Savaču, otvorene i zatvorene bazene, ZOO vrt, sve čime raspolažemo i što nas čini jedinstvenim u istočnoj Srbiji“, kaže Maja Bakoč, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

Za veće posete, Lazareva pećina će biti otvorena i tokom zime.

Ova odluka nije novina, to je način da priuštimo da pećina za posetioce koji put bude otvorena i tokom zime. S obzirom na to da smo u obavezi da vodimo računa o unutrašnjosti pećine koja je zaštićeni spomenik prirode prve kategorije, shodno odluci organizovaćemo posete samo za grupe od 20 i više posetilaca, koji tom prilikom mogu da obiđu i renovirani motel preko puta pećine“, dodala je Maja Bakoč, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

S obzirom na to da je Lazareva pećina svrstana u prvu kategoriju zaštićenih spomenika prirode i da je za njen obilazak neophodna i saglasnost Srbija šuma, neophodno je posetu najaviti bar dve nedelje ranije, kako bi se formirale grupe, kažu u Turističkoj organizaciji Bor. Cena pojedinačne ulaznice u zimskom periodu ostaje nepromenjena i iznosi 200 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *