Više od stotinu stručnih radova o ekologiji na konferenciji Eco TER u Boru

BOR – U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru od 18. do 21. juna održava se 27. međunarodna konferencija „Ekološka istina i istraživanja životne sredine – EcoTER 2019.“. Ova konferencija uključuje 105 radova autora iz 15 evropskih zemalja.

Primarni cilj i ove godine je okupljanje akademske zajednice, istraživača i inženjera, kako bi razmenili iskustva, ideje i mogućnosti za zajedničko istraživanja u cilju zaštite životne sredine.

Kako je rečeno na otvaranju konferencije, u Boru je poslednje tri godine zabeležen ogroman napredak u smanjenju zagađenja vazduha. Ipak, povremene akcidentne situacije i dalje postoje kada zagađenje prelazi dozvoljene granice. U narednih godinu ili dve i taj problem će biti potpuno rešen, a u toku je i rešavanje problema zagađenja voda i remedijacije područja koja su devastirana rudarskim radovima.

Organizator konferencije je Tehnički fakultet Bor u saradnji sa univerzitetima iz Banja Luke, Siska, Zagreba, Kosovske Mitrovice i Prištine i Društvom mladih istraživača Bor, uz sponzorstvo kompanije Srbija Ziđin Bor Koper.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *