Vodovod spreman za zimu

BOR-Borski Vodovod je spreman za  aktivnosti tokom zimskih meseci. U sklopu priprema za zimu radnici ovog Javno komunalnog preduzeća početkom naredne nedelje završiće sanaciju dela bogovinskog vodovoda u dužini od oko 20 kilometara koji se koristi samo po potrebi. Osim ovog veoma važnog posla preduzeli su i ostale mere koje će omogućiti redovno i kvalitetno snabdevanje vodom borske opštine i u zimskim uslovima.

Vođeni iskustvom iz prethodne godine završili smo jedan problematičan deo prema Cerovu, zaštitili smo šahtu i cevovod. Takođe bi zamolio i građane da zaštite svoje šahte da ne bi došlo do pucanja vodomera kao prošle godine“, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor JKP Vodovod Bor.

    Da bi snežne padavine i nisku temperaturu dočekali što spremnije, radnici borskog Vodovoda servisirali su gotovo kompletnu mehanizaciju i završili pripremu pumpnih stanica.

Sve pumpne stanice su opremljene kaloriferima, grejanjem, dovoljnom količinom hlora. Mehanizacija je, takođe, ispravna. Trenuto ne radi samo rovokopač, a njegov kvar ćemo uskoro otkloniti“, dodao je Topalović.

Nakon što je snabdevanje iz pravca Bogovine zaustavljeno, preostala su tri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva vodom. Situacija na njima je stabilna. Voda nije zamućena i potpuno je  ispravna za piće. Prema Boru dotiče oko 230 litara vode u sekundi, najviše iz pravca Zlota 100 litara, a preostala polovina sa izvorišta Banjica i Surdup.

 

Vodovod spreman za zimu , 15. decembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=sMOgbiAkiqE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *